Тиквеник с червени боровинки

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10433006 Тиквеник с червени боровинки Тиквеник с червени боровинки www.24plovdiv.bg
Тиквеник с червени боровинки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Чудесно есенно предложение за нещо средно между баница с тиква и щрудел асорти. Рецептата е подходяща за коледния пост”, пише Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница

500 г тиква

1 шепа светли стафиди

1 шепа червени боровинки

150 г сладко от круши

150 г оризово брашно

1 ч.л. канела, олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме тиквата и я настъргваме на едро ренде. Добавяме стафидите и червените боровинки.

Поръсваме с оризово брашно, канела, добавяме сладкото от круши и разбъркваме. Всяка кора намазваме с олио, разпределяме част от плънката и навиваме на руло. Готовите рула подреждаме едно до друго в намазана с олио тава.

Тиквеник с червени боровинки

Отгоре поръсваме рулата с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса. Изваждаме готовата баница, напръскваме я с вода и я покриваме с кърпа. Изстинала, я нарязваме на парчета и по желание поръсваме с пудра захар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Тиквеник с червени боровинки

Тиквеник с червени боровинки

Постна яхния с грах и моркови

Постна яхния с грах и моркови

Яхния с фасул "Черно око"

Яхния с фасул "Черно око"

Рибена саламура

Рибена саламура

Пъстърва със спанак

Пъстърва със спанак

Постна картофена яхния

Постна картофена яхния

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Картофи със зеле на фурна, 
подправени с куркума, листа целина и чубрица

Картофи със зеле на фурна, подправени с куркума, листа целина и чубрица

Сладки охлюви с тиква и круша

Сладки охлюви с тиква и круша

Али назик кебап

Али назик кебап

Телешки шол със сос

Телешки шол със сос

Крем карамел върху пандишпан

Крем карамел върху пандишпан

Карфиол със сос бешамел

Карфиол със сос бешамел

Последно от

Последно от

Най-важното