Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10453032 Пълнен шаран с лук, орехи и моркови Пълнен шаран с лук, орехи и моркови www.24plovdiv.bg
Пълнен шаран с лук, орехи и моркови

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

На 6 декември честваме св. Николай Мирликийски Чудотворец. Той е покровител на моретата, моряците и рибарите, затова по традиция на трапезата на Никулден трябва да има риба, най-често шаран, ни пише Виолета Василева. 

ПРОДУКТИ

1 шаран, сол, черен пипер или любими подправки за риба - розмарин, дафинов лист, босилек, мащерка, мента

За плънката: лук, орехови ядки, моркови, олио, доматено пюре или домати от консерва, сол и черен пипер на вкус 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме шарана, махаме люспите и хрилете. Измиваме го много добре със студена вода. Подсушаваме и овкусяваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Приготвяме плънката. Измиваме лука и морковите и ги нарязваме на ситно. Запържваме ги в олио, слагаме подправки на вкус. Накрая добавяме и нарязаните на дребно орехови ядки.

Пълним шарана, зашиваме го или го забождаме с клечки за зъби. 

Слагаме шарана в намаслена тава или покрита с фолио. Правим леки разрези отгоре, в които слагаме по половин резен лимон. Поливаме с олио шарана отгоре, наливаме малко вода и печем на 170-180 градуса до готовност. След изпичане махаме лимоните, а на тяхно място слагаме други. 

Поднасяме го с подходяща гарнитура - картофена салата, зелена салата, туршия или друга.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Свинско с кисело зеле по северняшка рецепта

Свинско с кисело зеле по северняшка рецепта

Двойнофъстъчени сладки

Двойнофъстъчени сладки

Пиле с картофи, зелен фасул и грах

Пиле с картофи, зелен фасул и грах

Макарони на фурна с мед

Макарони на фурна с мед

Тарта със зеленчуци

Тарта със зеленчуци

Качамак със свинско по традиционна рецепта

Качамак със свинско по традиционна рецепта

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Двуцветно руло с шоколадово маскарпоне

Двуцветно руло с шоколадово маскарпоне

Лаваш със сирене за арменската Коледа

Лаваш със сирене за арменската Коледа

Чийзкейк с какаови бисквити, приготвен с фунийки за сладолед

Чийзкейк с какаови бисквити, приготвен с фунийки за сладолед

Ръжена питка за Йордановден

Ръжена питка за Йордановден

Кисел с бисквити и плодове

Кисел с бисквити и плодове

Коледните рецепти на Белослава

Коледните рецепти на Белослава

Последно от

Последно от

Най-важното