Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“След като има баница с тиква, защо да няма и баница с моркови? Този полезен зеленчук напълно замества тиквата, дори баницата с него става по-плътна и сладка”, пише ни Маргарита Димитрова.
400 г кори за баница
600 г моркови
1 непълна к.ч. олио
1 непълна ч.ч. орехи
1 ч.ч. захар
канела по желание
пудра захар за поръсване
Измиваме морковите и ги настъргваме на едро ренде. Орехите смиламе в блендер. Вземаме по две кори, които внимателно намасляваме с олио.
Поръсваме част от морковите отгоре, по 2 с.л. захар, орехи и малко канела. Подгъваме корите от двете къси страни малко навътре и ги навиваме на руло.
Нареждаме ги едно до друго в правоъгълна тава, намаслена с олио. Отгоре ги намазваме с вода, а след това с олио.
Печем баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на лек и приятен загар. Оставяме я леко да се поохлади, след което по желание я поръсваме с пудра захар.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.