Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам вкусна украса за празничната трапеза. Венецът символизира безкрайността и вечния живот със своята кръгла и непрекъсната форма. Приготвя се много лесно и бързо от бутертесто и стои много ефектно на масата”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
300 г крема сирене, 250 г бутертесто, 200 г заквасена сметана, 100 г студено пушено сьомга филе, 1 сурова червена чушка, 1 маслина, олио за намазняване, зърна нар и филирани бадеми за поръсване, розмарин, копър и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разточваме леко бутертестото и го намазваме равномерно с част от крема сиренето, предварително смесено със заквасената сметана. Отгоре нареждаме слайсовете студено пушена сьомга. Завиваме на стегнато руло и го нарязваме на шайби.
Нареждаме ги полегнали във формата на кръг в тавичка, застлана с леко намазнена хартия за печене, като оставяме между тях малко разстояние. Печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто. Докато печивото изстива, смесваме останалото крема сирене и заквасена сметана с наситнения копър или розмарин и сол на вкус.
Шприцоваме от получената смес розички върху тестения венец. От червената чушка изрязваме панделката, а на мястото на възела слагаме маслинка. Поръсваме розичките със зърна нар и филирани бадеми, леко запечени на сух тиган.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.