Коледен венец от бутертесто

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10536061 Коледен венец от бутертесто Коледен венец от бутертесто www.24plovdiv.bg
Коледен венец от бутертесто

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Предлагам вкусна украса за празничната трапеза. Венецът символизира безкрайността и вечния живот със своята кръгла и непрекъсната форма. Приготвя се много лесно и бързо от бутертесто и стои много ефектно на масата”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

300 г крема сирене, 250 г бутертесто, 200 г заквасена сметана, 100 г студено пушено сьомга филе, 1 сурова червена чушка, 1 маслина, олио за намазняване, зърна нар и филирани бадеми за поръсване, розмарин, копър и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разточваме леко бутертестото и го намазваме равномерно с част от крема сиренето, предварително смесено със заквасената сметана. Отгоре нареждаме слайсовете студено пушена сьомга. Завиваме на стегнато руло и го нарязваме на шайби.

Нареждаме ги полегнали във формата на кръг в тавичка, застлана с леко намазнена хартия за печене, като оставяме между тях малко разстояние. Печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто. Докато печивото изстива, смесваме останалото крема сирене и заквасена сметана с наситнения копър или розмарин и сол на вкус.

Шприцоваме от получената смес розички върху тестения венец. От червената чушка изрязваме панделката, а на мястото на възела слагаме маслинка. Поръсваме розичките със зърна нар и филирани бадеми, леко запечени на сух тиган.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пастет от тиквички

Пастет от тиквички

Баница в хлебопекарна

Баница в хлебопекарна

Пататник на тиган

Пататник на тиган

Пай с кайсии

Пай с кайсии

Спаначена торта с маскарпоне и череши

Спаначена торта с маскарпоне и череши

Крем карамел в ябълка

Крем карамел в ябълка

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Печурки с крема сирене и сметана

Печурки с крема сирене и сметана

Черешов пай с бял шоколад

Черешов пай с бял шоколад

Кремсупа от коприва и киселец

Кремсупа от коприва и киселец

Омлет с бейби спанак и лимец

Омлет с бейби спанак и лимец

Ягодово парфе

Ягодово парфе

Супа с морски дарове

Супа с морски дарове

Последно от

Последно от

Най-важното