Кисел с бисквити и плодове

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/10566466 Кисел с бисквити и плодове Кисел с бисквити и плодове www.24plovdiv.bg
Кисел с бисквити и плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам бърза и вкусна рецепта за кисел - лек десерт, достоен дори за всяка трапеза”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

1 компот по избор

4 с.л. захар

60 г нишесте

100 мл вода

12 чаени бисквити

шоколадови пръчици или друго за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Изцеждаме плодовете на компота от сока. Слагаме го да заври заедно със захарта. Разтваряме нишестето във водата и го прибавяме на тънка струя към сока от компота.

Варим до сгъстяване. По стените на купички или чаши нареждаме по 3 бисквитки, а в средата слагаме плодове от компота и заливаме с кисела.

Оставяме десерта на хладно да стегне. Поръсваме го с шоколадови пръчици или друго по желание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гювече “Евридей”

Гювече “Евридей”

Пай с джанки

Пай с джанки

Морковени пасти

Морковени пасти

Кростата с крем и сладко от вишни

Кростата с крем и сладко от вишни

Турско млечно реване

Турско млечно реване

Домашни солети със семена

Домашни солети със семена

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Свинско с кашкавал и картофи

Свинско с кашкавал и картофи

Минипайове с боровинки и лимец

Минипайове с боровинки и лимец

Триъгълни банички с пресен лук и киселец

Триъгълни банички с пресен лук и киселец

Фъстъчено брауни

Фъстъчено брауни

Кюнефе

Кюнефе

Бюрек със сирене и спанак

Бюрек със сирене и спанак

Последно от

Последно от

Най-важното