Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам красиво руло, с което може да се почерпите по повод имените дни”, ни пише редовната ни читателка Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ:
За блата:
6 яйца, 6 с.л. захар, 4 с.л. брашно, 2 с.л. натурално какао
250 г маскарпоне, 100 г масло (размекнато на стайна температура), 50 г тъмен шоколад, 50 г пудра захар, 1 ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с половината от захарта и жълтъците с останалата. Смесваме ги, като внимателно разбъркваме с шпатула. Разделяме сместа на две равни части. Към едната постепенно прибавяме пресети три супени лъжици брашно. Към другата - една с.л. брашно и две с.л. какао.
Разстиламе светлата смес върху правоъгълна тава, застлана с леко намазнена хартия за печене. Отгоре с помощта на пош нанасяме какаовата смес и изравняваме с палетен нож. Печем в загрята фурна 10-15 минути. Завиваме топлия блат на руло и оставяме така да изстива.
Разбиваме маслото за крема с пудрата захар до побеляване. Прибавяме ванилията, маскарпонето и разтопения на водна баня шоколад.
Развиваме блата, намазваме го с крема и отново го завиваме. Оставяме го в хладилник за 1 нощ.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.