Добавя се и канела
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси vkostova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31
“На Антоновден болестите се гонят с медени сладкиши, а аз ви предлагам сладки макарони с мед и канела”, ни пише Наталия Панчева.
400-500 г макарони,
щипка сол
канела на прах
За заливката:
4 яйца,
800 г прясно мляко,
100 г масло
мед на вкус,
2 ванилии
Сваряваме макароните във вода с щипка сол, така че да останат леко сурови. Прецеждаме ги и ги разстиламе в тава. Отгоре слагаме парчета масло.
Отделно чукваме яйцата и ги разбиваме с меда. Прибавяме прясното мляко и ванилиите постепенно и при непрекъснато разбиване.
Изсипваме равномерно сместа върху макароните.
Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем 15-20 минути. Преди поднасяне поръсваме с канела.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.