Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Анелия Терзиева предлага рецепта за брауни, което се приготвя с фъстъци и фъстъчено масло.
ПРОДУКТИ
1 к.ч. печени белени фъстъци
1 ч.ч. кафява захар
150 г пресято брашно
1 пакетче ванилена захар
3 яйца
200 г кулинарен шоколад
2/3 ч.ч фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Разтопяваме маслото заедно с начупения шоколад и около 100 г (2/3) от фъстъченото масло.
Добавяме яйцата и захарта към шоколадовата смес и слагаме ванилената захар. Прибавяме и 2/3 от фъстъците.
Разбъркваме, докато всичко се смеси. Накрая добавяме пресятото брашно и отново разбъркваме. Изсипваме готовата смес в тавичка, предварително застлана с хартия за печене. Отгоре слагаме останалите фъстъци и фъстъченото масло.
Печем в предварително загрята фурна около 20-25 минути. Проверяваме за готовност, като браунито винаги трябва да остане влажно и сочно отвътре.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.