Триъгълни банички с пресен лук и киселец

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/11590341 Триъгълни банички с пресен лук и киселец Триъгълни банички с пресен лук и киселец www.24plovdiv.bg
Триъгълни банички с пресен лук и киселец

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Сочна и свежа пролетна вкуснотия с прясно набран киселец и зелен лук ни предлага Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ

1 пакет фини кори за баница

350 г киселец

250 г сирене

200 г зелен лук

100 г краве масло

4 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1/4 ч.л. сода бикарбонат

черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Почистваме киселеца и зеления лук, накълцваме ги и ги намачкваме с малко сол. Овкусяваме ги с черния пипер и добавяме натрошеното сирене, яйцата, киселото мляко със содата и разтопеното масло. Оставяме един жълтък за намазване. Ако плънката е по-гъста, я разреждаме с малко кисело мляко, а ако е рядка - добавяме малко оризово брашно.

Взимаме две кори една върху друга и ги прегъваме на две по дължина, за да се получи тясна и дълга лента. Отгоре разпределяме част от плънката. Оформяме баничките, като хващаме единия от долните ъгли и прегъваме кората по диагонал. Хващаме другия получен край и прегъваме по дължината на лентата. Повтаряме действието, докато се прегъне цялата кора. Ако остане малка част от нея, я подпъхваме в образувания от нагъването джоб. 

Подреждаме триъгълните банички в намазнена тава или застлана с хартия за печене. Намазваме ги с останалия разбит жълтък и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна до получаването на хубав златист загар. Веднага след изваждане от фурната леко ги поръсваме с вода и покриваме за кратко с кърпа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пастет от тиквички

Пастет от тиквички

Баница в хлебопекарна

Баница в хлебопекарна

Пататник на тиган

Пататник на тиган

Пай с кайсии

Пай с кайсии

Спаначена торта с маскарпоне и череши

Спаначена торта с маскарпоне и череши

Крем карамел в ябълка

Крем карамел в ябълка

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Печурки с крема сирене и сметана

Печурки с крема сирене и сметана

Черешов пай с бял шоколад

Черешов пай с бял шоколад

Кремсупа от коприва и киселец

Кремсупа от коприва и киселец

Омлет с бейби спанак и лимец

Омлет с бейби спанак и лимец

Ягодово парфе

Ягодово парфе

Супа с морски дарове

Супа с морски дарове

Последно от

Последно от

Най-важното