Минипайове с боровинки и лимец

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/11592137 Минипайове с боровинки и лимец Минипайове с боровинки и лимец www.24plovdiv.bg
Минипайове с боровинки и лимец

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31. 

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам минипайове с боровинки, пълнозърнесто брашно от лимец и  кафява захар мусковадо”, ни пише Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

За линцер тестото:

100 г меко краве масло, 150 г пълнозърнесто брашно от двузърнест лимец, 50 г пудра захар, 1 яйце

За плънката: 

200 г пресни боровинки, 100 г кафява захар мусковадо, 50 мл бяло вино за аромат, 15 г натурално царевично нишесте

За украса:

свежа мента и боровинки, пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Смесваме маслото с брашното и пудрата захар. Добавяме яйцето и претриваме с ръце до получаване на трохи. Доомесваме до средно меко тесто и го оставяме в хладилник за 1-2 часа. През това време смесваме боровинките с кафявата захар и бялото вино в подходящ съд на котлона и ги оставяме да заврят. 

Разтваряме нишестето в малко студена вода и го сипваме в сместа при непрекъснато бъркане. Варим до сгъстяване, без да спираме с разбъркването и отстраняваме от котлона. Докато сместа за плънката поизстине, разточваме тестото на тънка кора, като предварително отделяме част от него за решетката.

Изрязваме от останалото тесто кръгове и ги поставяме в застлани с пекарска хартия формички с падащо дъно. Връщаме ги в хладилника за още десетина минути. След това разпределяме охладената плънка и правим отгоре решетка от отделеното тесто. 

Печем в загрята фурна на 180 градуса до покафеняване. След като изстинат, изваждаме от формите, поръсваме с пудра захар и гарнираме с боровинки и листенца мента.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пастет от тиквички

Пастет от тиквички

Баница в хлебопекарна

Баница в хлебопекарна

Пататник на тиган

Пататник на тиган

Пай с кайсии

Пай с кайсии

Спаначена торта с маскарпоне и череши

Спаначена торта с маскарпоне и череши

Крем карамел в ябълка

Крем карамел в ябълка

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Печурки с крема сирене и сметана

Печурки с крема сирене и сметана

Черешов пай с бял шоколад

Черешов пай с бял шоколад

Кремсупа от коприва и киселец

Кремсупа от коприва и киселец

Омлет с бейби спанак и лимец

Омлет с бейби спанак и лимец

Ягодово парфе

Ягодово парфе

Супа с морски дарове

Супа с морски дарове

Последно от

Последно от

Най-важното