Пай с кайсии

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/11857493 Пай с кайсии Пай с кайсии www.24plovdiv.bg
Пай с кайсии

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Евгения Пантелеева ни изпраща любимата си рецепта за пролетен пай с кайсии.  Тя е от Бургас, инженер по професия, но кулинарията е нейното хоби.

ПРОДУКТИ

280 г бяло брашно

70 г бадемово брашно

400 г разполовени кайсии (може череши, ягоди, малини)

2 яйца

200 г кафява захар 

1/3 ч.л. ванилия 

1 бакпулвер 

1 с.л. нишесте ванилия 

100 г меко краве масло 

пудра захар  (за поръсване)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцата с кафявата захар, добавяме мекото масло и пресетите два вида брашно с бакпулвера и ванилията. Омесваме меко тесто.

Разделяме го на две равни половини, като едната поставяме във фризера, за да стегне за 30 - 40 мин, защото ще я настържем върху пая най-накрая. Другата половина разстиламе върху  тава за пай, покрита с хартия за печене. 

Поръсваме тестото с половината лъжица нишесте и нареждаме кайсиите. После добавяме отгоре останалото нишесте и по желание малко пудра захар. След като стегне втората половина от тестото, го настъргваме с ренде равномерно върху кайсиите.

Печем в предварително загрята фурна до 170 градуса до готовност (45 - 60 мин). Накрая поръсваме  с пудра захар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Фахитас с телешко

Фахитас с телешко

Ароматно пилешко с джинджифил

Ароматно пилешко с джинджифил

Черешов сладкиш

Черешов сладкиш

Панирани лозови сарми

Панирани лозови сарми

Пастет от тиквички

Пастет от тиквички

Пататник на тиган

Пататник на тиган

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пай с кайсии

Пай с кайсии

Спаначена торта с маскарпоне и череши

Спаначена торта с маскарпоне и череши

Пълнени чушки долма

Пълнени чушки долма

Крем карамел в ябълка

Крем карамел в ябълка

Печурки с крема сирене и сметана

Печурки с крема сирене и сметана

Черешов пай с бял шоколад

Черешов пай с бял шоколад

Последно от

Последно от

Най-важното