Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Евгения Пантелеева ни изпраща любимата си рецепта за пролетен пай с кайсии. Тя е от Бургас, инженер по професия, но кулинарията е нейното хоби.
ПРОДУКТИ
280 г бяло брашно
70 г бадемово брашно
400 г разполовени кайсии (може череши, ягоди, малини)
2 яйца
200 г кафява захар
1/3 ч.л. ванилия
1 с.л. нишесте ванилия
100 г меко краве масло
пудра захар (за поръсване)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата с кафявата захар, добавяме мекото масло и пресетите два вида брашно с бакпулвера и ванилията. Омесваме меко тесто.
Разделяме го на две равни половини, като едната поставяме във фризера, за да стегне за 30 - 40 мин, защото ще я настържем върху пая най-накрая. Другата половина разстиламе върху тава за пай, покрита с хартия за печене.
Поръсваме тестото с половината лъжица нишесте и нареждаме кайсиите. После добавяме отгоре останалото нишесте и по желание малко пудра захар. След като стегне втората половина от тестото, го настъргваме с ренде равномерно върху кайсиите.
Печем в предварително загрята фурна до 170 градуса до готовност (45 - 60 мин). Накрая поръсваме с пудра захар.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.