Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“На вкус е като всяка баница със сирене, но става по- плътна и доста по- сочна”, ни пише Маргарита Димитрова.
200 г фини кори за баница
2 яйца
200 г сирене
1 к.ч. кисело мляко
1/ 2 к.ч. олио
1 к.л. сода
щипка сол
Разбиваме яйцата с помощта на миксер заедно със солта. Добавяме олиото, млякото, натрошеното сирене и содата.
Разбъркваме добре и слагаме корите, нарязани на парчета. Смесваме всичко внимателно с лъжица.
Намазваме контейнера на хлебопекарната с малко олио и изсипваме сместа в него. Включваме на програма за печене, която настройваме на 60 минути. Резултатът е една вкусна баница с приятен загар и сочна вътрешност.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.