Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Теодора Мещерова изпраща любимата си рецепта за черешов сладкиш. Тя е готвач по професия.
ПРОДУКТИ
5 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
500 г череши
1 пак. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изваждаме яйцата и прясното мляко от хладилника 15 минути по-рано. Почистваме черешите от костилките.
Чукваме яйцата в купа, добавяме захарта и разбиваме на пухкав крем. Добавяме прясното мляко и олиото. След това пресяваме брашното и го добавя към сместа. Отново разбиваме. Добавяме бакпулвера и разбъркваме с дървена шпатула.
Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене. Върху сместа подреждаме черешите.
Слагаме сладкиша да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, като се пече от двете страни с вентилатор. След като е вече готов, го изваждаме върху решетка и оставяме да изстине. След това го прехвърляме в поднос и поръсваме с пудра захар.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.