Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Поднася се с домашно направено гуакамоле
Евгения Пантелеева ни изпраща рецепта за мексиканското ястие фахитас, но не с пилешко месо, както е по оригинална рецепа, а с телешко.
ПРОДУКТИ
400 г телешко месо, 4 парчета чедър, 1 червена и 1 зелена чушка, 1 глава червен лук, 1/2 лимон, на вкус: черен пипер, кимион, пушен червен пипер, магданоз, сол, кориандър, риган, чесън на прах, лют пипер, зехтин
2 бр. тортили
За гуакамолето:
1 авокадо , 1 лимон, 1 с.л. доматена паста , 1/2 глава червен лук, зехтин, сол, лют пипер, чесън на прах
Измиваме и нарязваме телешкото месо на тънки ленти. След това го поставяме в купа заедно с подправките, зехтина и малко лимон. Нарязваме лука на полумесеци, а чушките - на тънки ленти. Добавяме ги към останалите продукти в купата.
Разбъркваме добре и оставяме в хладилник да престои така поне час. Прехвърляме маринованото месо и зеленчуците в тава, покрита с хартия за печене.
Слагаме вода до нивото на зеленчуците и покриваме с алуминиево фолио. Печем във фурна на 170 градуса до омекване на месото (около час, час и половина). Добавяме накрая чедъра, разбъркваме до пълното му разтапяне. Разпределяме готовото месо в две затоплени тортили, които предварително сме потопили в соса от тавата.
Пасираме всички необходими продукти в чопър до хомогенна смес за приготвянето на гуакамолето.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.