Пилешки пастет с мащерка

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/12111741 Пилешки пастет с мащерка Пилешки пастет с мащерка www.24plovdiv.bg
Пилешки пастет с мащерка

Приготвя се с чесън и лук

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Димитър Димитров изпраща рецепта за вкусен домашен пастет с пилешки дробчета. “Приготвянето му е бързо, а самият пастет е изключително лек за консумация”, ни пише той.

ПРОДУКТИ

500 г пилешки дробчета, 125 г краве масло, 1 непълна к.ч. прясно мляко, 1 малка глава кромид лук, 3 скилидки чесън, сол, черен пипер, мащерка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтопяваме в съд 2 с.л. от кравето масло и задушаваме нарязаните лук и чесън.

Прехвърляме ги в блендер. В същия съд добавяме още 2 с.л. масло и в него задушаваме дробчетата от всяка страна, докато повърхността им се зачерви, а сърцевината им да остане розова. В последната минута от топлинната обработка поръсваме дробчетата с прясно смлян черен пипер, сол и мащерка.

Охлаждаме ги и ги слагаме в блендера. Слагаме половината количество от останалото масло, но трябва да е стопено. Пасираме всичко, докато получим хомогенна и гладка смес. При нужда посоляваме сместа.

Разпределяме я в купички. Разтопяваме последната част от маслото и с него поливаме пастета. Наръсваме със стрита мащерка и го оставяме да се охлади на стайна температура.

След това покриваме купичките с домакинско фолио и ги прибираме в хладилника поне за час.

Сервираме пилешкия пастет с пресен хляб или с нещо друго подходящо.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Въртян сафрид на фурна

Въртян сафрид на фурна

Шаранът за Никулден: теория и практика

Шаранът за Никулден: теория и практика

Печени ябълки и дюли с орехи

Печени ябълки и дюли с орехи

Постен ориз с печурки и бренди

Постен ориз с печурки и бренди

Бобен дип с маслини и орехи

Бобен дип с маслини и орехи

Сладкиш с юфка и сладко от вишни

Сладкиш с юфка и сладко от вишни

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Крем супа с тиква, морков и праз лук

Крем супа с тиква, морков и праз лук

Сладкиш с кактусови смокини

Сладкиш с кактусови смокини

Дърпано свинско с картофи и броколи

Дърпано свинско с картофи и броколи

Постни пълнени чушки с моркови

Постни пълнени чушки с моркови

Палачинки с кисело мляко и чушки

Палачинки с кисело мляко и чушки

Кесадия с кайма с гъби

Кесадия с кайма с гъби

Последно от

Последно от

Най-важното