Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Изпращам лятна баница, която сега приготвям със сезонния зеленчук - тиквички”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
10 фини кори за баница
олио за намазване на тавата и суровата баница
За плънката:
1 по-голяма
тиквичка
2 яйца
100 г сирене
4 с.л. олио
сол на вкус
1 бакпулвер
копър
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги поръсваме със сол. Оставяме ги 20 минути, за да отделят течността си. След това ги изцеждаме много добре.
Разбиваме с тел яйцата със солта. Към тях прибавяме млякото, олиото, натрошеното сирене, бакпулвера, нарязаните копър и магданоз.
Разбъркваме всичко добре. Вземаме по 2 кори и ги поръсваме с част от плънката. Загъваме дългите краища леко навътре и навиваме откъм късата страна на руло. По същия начин процедираме с останалите кори и плънка.
Редим рулата едно до друго в намазана с олио тава. Така наредената баница поръсваме с олио. Печем я на 180 градуса за 40 минути или до получаване на приятен загар.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.