Приготвят се със свинска и телешка кайма
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Днес ще ви изпратя рецепта за сочни сръбски ущипци. Изключително вкусни и бързи за приготвяне”, ни пише Теодора Мещерова.
ПРОДУКТИ
500 г кайма (70:30 свинска - телешка), 1 яйце, 1 връзка магданоз, 1 връзка зелен лук (перата), 100 г пушен кашкавал, 5 парчета свинска шунка (на слайсове), 1 бр. червена чушка, 2 ч.л. кимион, 1 ч.л. черен пипер, сол на вкус, 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Кашкавалът, шунката, магданозът и зеленият лук се нарязват на много ситно. Чушката се почиства от семките и също се нарязва на много ситно.
Каймата се слага в купа и към нея се добавят всички съставки: яйцето, кашкавалът, шунката, магданозът, лукът, чушката, подправките.
Омесва се каймата и се оставя за 30 минути покрита с фолио за свежо съхранение да почине в хладилника. След това от нея се щипва по малко и се оформят малки кюфтенца (ущипци). Подреждат се в поднос.
Може да ги изпечете и на скара, но аз не разполагам с такава, затова ги пекох на грил тиган. Може да ги поднесете с гарнитура по ваш избор.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.