Чийзкейк с праскови

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/12232590 Чийзкейк с праскови Чийзкейк с праскови www.24plovdiv.bg
Чийзкейк с праскови

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Виолета Василева изпраща рецепта за чийзкейк с подходящите за сезона праскови.

ПРОДУКТИ

За бисквитения блат (основа на чийзкейка):

3 пак. бисквити

100 г масло

1/2 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. пудра захар

За крема:

500 г заквасена сметана

500 г кремообразна (сладкарска) извара

1/2 ч.ч. пудра захар (ако искате по-сладко, добавете още) 

2 пак. по 10 г. желатин

За отгоре:

3-4 праскови (по-твърди)

10 г желатин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Смиламе бисквитите в блендер или ги натрошаваме на малки парчета с ръце. Изсипваме ги в купа, добавяме прясното мляко, пудрата захар и маслото. Омесваме с ръце бисквитено тесто до хомогенизиране на продуктите.

Разстиламе бисквитения блат на дъното равномерно в кръгла форма с падащ борд. Оставяме в хладилника да стегне за около 30 минути.

Разбиваме заквасената сметана с пудрата захар. Добавяме и кремообразната извара. Отново разбъркваме добре. Разтваряме желатина в 50 мл вода да набъбне, след което го разтапяме на водна баня (или за кратко в микровълновата). Добавяме го към млечната смес и разбъркваме отново до хомогенна смес. Изсипваме получения крем върху бисквитеният блат, заглаждаме внимателно и прибираме отново в хладилника за 2-3 часа да стегне.

Измиваме добре прасковите и ги нарязваме на полумесеци. Нареждаме парченцата в кръг, като ги застъпваме леко. Нареждаме и втори вътрешен ред. Разтваряме желатина в 50 мл вода да набъбне, след което го разтапяме на водна баня. Добавяме още вода - около 1 ч.ч., разбъркваме отново и внимателно изсипваме върху прасковите. Прибираме отново в хладилника, за да стегне.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ципура на фурна със сос от киселец и сметана

Ципура на фурна със сос от киселец и сметана

Разядка с кестени и киселец

Разядка с кестени и киселец

Есенна гозба с челядинки

Есенна гозба с челядинки

Пуешки шницели на фурна

Пуешки шницели на фурна

Печено капрезе с патладжани

Печено капрезе с патладжани

Чийзкейк с желе от рози

Чийзкейк с желе от рози

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Вегетарианска кето пица

Вегетарианска кето пица

Чийзкейк с пъпеш

Чийзкейк с пъпеш

Мусака с кори за лазаня

Мусака с кори за лазаня

Мързелива баклава

Мързелива баклава

Гриловани праскови със сладолед

Гриловани праскови със сладолед

Тиквички по гръцки

Тиквички по гръцки

Последно от

Последно от

Най-важното