Печено капрезе с патладжани

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/12656297 Печено капрезе с патладжани Печено капрезе с патладжани www.24plovdiv.bg
Печено капрезе с патладжани

Приготвя се с моцарела и песто

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Докато все още има хубави и свежи зеленчуци на пазара, да се насладим на едно бързо вегетарианско ястие”, ни пише Пепа Стоева.

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

средни патладжана, 1 средна тиквичка, 2-3 с.л. олио, 2-3 средни домата (сорт по-месести), 3 с.л. песто от босилек, 250 г твърда моцарела, 2-3 с.л. олио, 2-3 с.л. зехтин, пармезан за поръсване или друго подобно жълто твърдо сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжаните и тиквичките се почистват и режат на кръгове с еднаква дебелина. Посоляват се и се оставят за 1,30-2 ч да им излезе част от горчивата вода (на патладжаните). Измиват се, отцеждат се и се нареждат в тава върху хартия за печене. Поръсват се с малко олио.

Пекат се за 12-15 мин. в предварително загрята на 220° C фурна до омекването и зачервяването им. Тавата за сглобяване и печене се намазва с олио.

Доматите и моцарелата се нарязват с дебелина като тиквичките и патладжаните. Зеленчуците се подреждат последователно, а парчетата моцарела - между тях. Посоляват се съвсем малко и върху тях се разпределя пестото.

Ястието се запича във фурната и след като започне да къкри, времето за печене отново е 10-12 мин. Докато е още топло, върху изпечените зеленчуци се покапват 2-3 лъжици зехтин и се настъргва пармезанът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Въртян сафрид на фурна

Въртян сафрид на фурна

Шаранът за Никулден: теория и практика

Шаранът за Никулден: теория и практика

Печени ябълки и дюли с орехи

Печени ябълки и дюли с орехи

Постен ориз с печурки и бренди

Постен ориз с печурки и бренди

Бобен дип с маслини и орехи

Бобен дип с маслини и орехи

Сладкиш с юфка и сладко от вишни

Сладкиш с юфка и сладко от вишни

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Крем супа с тиква, морков и праз лук

Крем супа с тиква, морков и праз лук

Сладкиш с кактусови смокини

Сладкиш с кактусови смокини

Дърпано свинско с картофи и броколи

Дърпано свинско с картофи и броколи

Постни пълнени чушки с моркови

Постни пълнени чушки с моркови

Палачинки с кисело мляко и чушки

Палачинки с кисело мляко и чушки

Кесадия с кайма с гъби

Кесадия с кайма с гъби

Последно от

Последно от

Най-важното