Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Анелия Терзиева изпраща рецепта за крехко свинско месо, овкусено с чесън и риган.
ПРОДУКТИ
600 г свинско месо от бут
барбекю сос, дафинов лист, сол, черен пипер, пушен червен пипер, чесън, риган, сушен лук шалот, олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме малко олио с всички подправки. С получената смес намазваме парчетата месо.
Оставяме да престои поне 2-3 часа. Печем под фолио или в йенско стъкло, като към месото предварително сме добавили малко вода. След готовност оставяме малко да се охлади в образувалия се сос. Изваждаме месото и го накъсваме на конци.
Добавяме прецедения получен сос при печенето на месото и малко барбекю сос. При нужда доовкусяваме с подправки.
Поднасяме сочното дърпано месо върху картофено пюре или в бургер.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.