Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Изпращам рецепта за сочни дробчета, приготвени със соев сос, бяло вино и положени върху канапе от зеленчуци”, ни пише Димитър Димитров.
500 г пилешки дробчета, 3 глави кромид лук, няколко скилидки чесън, 3 чушки, 1 морков, 1 к.ч. бяло вино, 5 с.л. олио, 3 с.л. соев сос, млян черен пипер, сол, брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме лука на филии, чушките и чесънът на кръгчета, а морковът на много тънки и дълги парчета. Объркваме ги с 2/ 3 от олиото, соевия сос и черния пипер.
Разстиламе ги в тава. Върху тях нареждаме измитите, подсушени, посолени и потопени в брашно дробчета.
Поръсваме с останалото олио. Наливаме виното.
Печем ястието във фурна на 200 градуса в продължение на около 50 - 60 минути. Консумираме с бяло вино.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.