Приготвя се с моркови
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам много апетитна разядка - кьопоолу с кълцани чушки. По желание може да си я стерилизирате в буркани за зимата”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
4 патладжана, 8 червени чушки, 3-4 месести домата, 1 морков, 8 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, 50-60 мл зехтин, 1 с. л. оцет, сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изпичаме патладжаните и чушките. Обелваме ги и ги оставяме в тава под наклон да се отцедят добре.
Патладжаните смиламе с машинка заедно с доматите, моркова и чесъна. Чушките нарязваме на малки кубчета. Прибавяме ситно нарязания магданоз. Овкусяваме със сол, оцет и зехтин.
Ако ще консервираме кьопоолуто в буркани, може да не добавяме зехтин, а да направим това непосредствено преди консумацията.
Варим бурканите 10 минути, след което ги обръщаме с капачките надолу. Поднасяме кьопоолуто с филийки препечен хляб.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.