Пълнени патладжани с бешамел

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/12896948 Пълнени патладжани с бешамел Пълнени патладжани с бешамел www.24plovdiv.bg
Пълнени патладжани с бешамел

Приготвя се с кайма

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Анелия Терзиева ни изпраща лесна и вкусна рецепта за пълнени патладжани с бешамел.

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

4 малки патладжана, 400 г кайма, 1 морков, 1 глава лук, 4-5 скилидки чесън, 100 мл доматено пюре, сол, черен пипер, риган, червен пипер

За бешамела: 20 г масло, 2 равни супени лъжици брашно, 500 мл прясно мляко, 1 ч. л. сушени манатарки, сол, черен пипер, индийско орехче, около 100 г кашкавал за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разрязваме патладжаните по дължина и правим разрези на всяка половина. Поставяме ги върху хартия за печене с кората надолу и намазваме със зехтин с помощта на четка. Печем до готовност и издълбаваме сърцевината.

Запържваме нарязаните на ситно лук, чесън и морков. Добавяме каймата и след като и тя се задуши, подправяме. Прибавяме доматеното пюре и малко вода при необходимост. Оставяме да къкри още 3-4 мин, добавяме вътрешността на патладжаните и сваляме съда от котлона.

Разтапяме в друг съд маслото и към него добавяме брашното и сушените гъби. Разреждаме с прясното мляко и бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Подправяме и махаме от котлона.

Пълним патладжаните с така приготвената плънка, заливаме с бешамела и поръсваме с настърган кашкавал. Печем до златисто.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ангелски сладкиш с тиква и кондензирано мляко

Ангелски сладкиш с тиква и кондензирано мляко

Шоколадов терин с крем от кестени

Шоколадов терин с крем от кестени

Форикол

Форикол

Пълнени печурки с авокадо и кашкавал

Пълнени печурки с авокадо и кашкавал

Шотландски кейк “Дънди”

Шотландски кейк “Дънди”

Банички с тиква и кестени

Банички с тиква и кестени

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Паламуд на грил с картофена салата

Паламуд на грил с картофена салата

Зелево руло с плънка от пуешка кайма

Зелево руло с плънка от пуешка кайма

Бекаси в саламура

Бекаси в саламура

Торта купол с киви

Торта купол с киви

Бьоф Строганов с пилешко

Бьоф Строганов с пилешко

Проучване на Харвард е показало, че рискът от ранна смърт намалява най-много при балансираното хранене. СНИМКИ: ПИКСАБЕЙ

Кои са модерните диети тази година

Последно от

Последно от

Най-важното