Ньоки ала Сорентина

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/12977324 Ньоки ала Сорентина Ньоки ала Сорентина www.24plovdiv.bg
Ньоки ала Сорентина

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам рецепта за  ньоки ала Сорентина - характерни за региона Кампания в Италия.  Ньоките са популярен бърз продукт за готвене - варят се за кратко във вода, а след това се подправят с различни сосове”, ни пише Пепа Стоева. 

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

500 г ньоки

700 мл консерва домати (или 400 г доматен сос за паста)

2 с.л. доматено пюре

2 скилидки чесън

малка глава лук 

3 лъжици зехтин или олио

1 с.л. захар

1/4 ч.л. сол

200-250 г моцарела

70-80 г пармиджано реджано (или подобно сирене)

няколко листа босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме чесъна и лука на ситно. В тенджерка или касерола загряваме зехтина. Прибавяме нарязания лук и чесън и запържваме за минута.

Изсипваме доматеното пюре, разбъркваме, после слагаме и пасираните домати от консерва. Оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти (остане наполовина). Тогава подправяме със сол и захар на вкус и оставяме да къкри още 5 мин. Прехвърляме в тава за печене. 

Сваряваме ньоките в завряла подсолена вода. Отцеждаме ги и ги разбъркваме с доматения сос. Нареждаме върху тях нарязаната на кубчета добре отцедена моцарела и разбъркваме отново.

Поръсваме ги с нарязания босилек и настъргания пармезан, а после върху тях наливаме още струйка зехтин. Печем до зачервяване на сирената отгоре  .

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Банички с тиква и кестени

Банички с тиква и кестени

Паламуд на грил с картофена салата

Паламуд на грил с картофена салата

Зелево руло с плънка от пуешка кайма

Зелево руло с плънка от пуешка кайма

Бекаси в саламура

Бекаси в саламура

Торта купол с киви

Торта купол с киви

Проучване на Харвард е показало, че рискът от ранна смърт намалява най-много при балансираното хранене. СНИМКИ: ПИКСАБЕЙ

Кои са модерните диети тази година

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Веган бисквитена торта

Веган бисквитена торта

Омлет на фурна

Омлет на фурна

Двуцветен кекс

Двуцветен кекс

Кекс с шунка и коприва

Кекс с шунка и коприва

Мекици с яйце и сирене

Мекици с яйце и сирене

Качамак с пръжки

Качамак с пръжки

Последно от

Последно от

Най-важното