Щрудел с ябълки

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/13060061 Щрудел с ябълки Щрудел с ябълки www.24plovdiv.bg
Щрудел с ябълки

Приготвя се със смлени орехови ядки и бисквити

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Пепа Стоева ни предлага рецепта за хрупкав щрудел с ябълки, който е подходящ и за предстоящите пости.

ПРОДУКТИ

12 бр. фини кори за баница или баклава, 80 мл олио, 10 г канела на прах , 150 г едро смлени орехови ядки, 80 г стафиди, 8-9 ситно смлени обикновени бисквити, 4 големи сладки ябълки, 2-3 с.л. сок от лимон, 8 пълни с.л. захар, пудра захар и канела за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Настъргваме обелените ябълки на едро ренде в последния момент, преди да започнем завиването на корите. Поръсваме ги със захарта, канелата и лимоновия сок и ги объркваме.

Намазваме лист кора с олио, върху него поставяме още един лист, който също намазваме с олио и върху него поставяме третия лист. Поръсваме с 1/4 от смлените орехи и бисквити, четвърт количество от стафидите, 1/4 от сместа с ябълките, след като сме ги настъргали, и към тях добавяме по една лъжица от сока им.

Разпределяме сместа по цялата повърхност на кората, от едната къса към другата къса страна, като в двата края оставяме по 2-3 см без плънка. Завиваме на нестегнато руло и поставяме в тавата, която предварително сме застлали с хартия за печене или сме намазали с олио. Така процедираме и с останалите кори.

Намазваме вече наредените рула с олио или масло. Щруделът се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна (без вентилатор) до зачервяване - около 30 мин. След като го извадим, поръсваме с пудра захар, смесена с малко канела. Ако не искате коричката да бъде много хрупкава, след като извадите тавата, я покрийте с дебела кърпа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ангелски сладкиш с тиква и кондензирано мляко

Ангелски сладкиш с тиква и кондензирано мляко

Шоколадов терин с крем от кестени

Шоколадов терин с крем от кестени

Форикол

Форикол

Пълнени печурки с авокадо и кашкавал

Пълнени печурки с авокадо и кашкавал

Шотландски кейк “Дънди”

Шотландски кейк “Дънди”

Банички с тиква и кестени

Банички с тиква и кестени

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Паламуд на грил с картофена салата

Паламуд на грил с картофена салата

Зелево руло с плънка от пуешка кайма

Зелево руло с плънка от пуешка кайма

Бекаси в саламура

Бекаси в саламура

Торта купол с киви

Торта купол с киви

Бьоф Строганов с пилешко

Бьоф Строганов с пилешко

Проучване на Харвард е показало, че рискът от ранна смърт намалява най-много при балансираното хранене. СНИМКИ: ПИКСАБЕЙ

Кои са модерните диети тази година

Последно от

Последно от

Най-важното