Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Виолета Василева изпраща рецепта за ароматна есенна супа.
ПРОДУКТИ
Количеството е според порциите и вкуса:
няколко картофа
тиква
праз лук
джинджифил
масло
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме, измиваме и нарязваме на парчета всички зеленчуци и джинджифила. Слагаме ги в тенджера и покриваме с вода.
Варим до готовност на зеленчуците, обикновено това става за около 30 минути. Отцеждаме ги в отделна купа, добавяме масло и пасираме.
Прибавяме постепенно от бульона, който ни е останал до желаната гъстота. Слагаме сол и черен пипер на вкус и отново пасираме добре.
Сервираме по желание с крутони, сирене, сметана, прясно мляко и зелени растения.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.