Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
Евгения Пантелеева изпраща рецепта за домашно шоколадово суфле, което се гарнира с ванилов сладолед.
ПРОДУКТИ
За 4 броя:
100 г натурален шоколад (70% какао)
100 г краве масло
3 яйца
60 г брашно
ванилия
25 г какао
ванилов сладолед
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начупваме шоколада и го разтопяваме на водна баня. Разбиваме яйцата със захарта на пяна. Прибавяме разтопения шоколад, брашното и какаото и разбъркваме добре.
Намазваме с масло 4 броя формички за печене и ги пълним до 2/3 от обема им с шоколадовата смес. Загряваме фурната на 220 градуса.
Печем суфлетата 10-12 мин. Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат. Поднасяме ги в отделен съд, поръсени с пудра захар, и до тях слагаме топка ванилов сладолед. Вътрешността на суфлето трябва да остане течна. Неслучайно го наричат още лава кейк.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.