Качамак с пръжки

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/13497776 Качамак с пръжки Качамак с пръжки www.24plovdiv.bg
Качамак с пръжки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Моето предложение е за едно типично зимно и традиционно ястие”, ни пише Жана Стоянова.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. царевично брашно 

4 ч.ч. мляко

1 ч.ч. вода

50 - 60 г краве масло

сол

червен пипер

1 кг шарено месо (за пръжки)

сирене по желание

Начин на приготвяне:

Задушаваме месото, нарязано на хапки, до пълно омекване. Трябва да остане на мазнина и хубаво да се зачерви. Преди да го отстраним, поръсваме със сол и червен пипер.

Приготвяме качамака, като поставяме тенджера с млякото да заври, а царевичното брашно разтваряме във водата. В заврялото мляко добавяме маслото и разтвореното брашно.

Посоляваме и бъркаме непрекъснато до сгъстяване. Сервираме в подходяща чиния,отгоре изливаме пръжките и натрошаваме сирене по желание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Целувки

Целувки

Лападени рулца с ароматен нахут

Лападени рулца с ароматен нахут

Спаначени кюфтета на фурна

Спаначени кюфтета на фурна

Пролетна каша с гъби

Пролетна каша с гъби

Омлет с коприва и лаваш

Омлет с коприва и лаваш

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Супа от червена леща с картофи

Супа от червена леща с картофи

Паниран карфиол на фурна

Паниран карфиол на фурна

Пуешки руладини със сос

Пуешки руладини със сос

Шоколадови мъфини с карамелени кестени

Шоколадови мъфини с карамелени кестени

Терин с бекон и дробчета

Терин с бекон и дробчета

Ориз с манатарки и маслини

Ориз с манатарки и маслини

Последно от

Последно от

Най-важното