Кремът се прави с желатин
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси vkostova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за впечатляващ десерт”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
2 рула (може готови)
За крема:
400 г крема сирене
400 г заквасена сметана
пудра захар на вкус
парченца ягоди
2 пак. желатин
7 - 8 обикновени бисквити
2 банана
няколко кивита
1 - 2 шепи орехови ядки и шамфъстък
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Покриваме дъното и стените на дълбока купа с домакинско фолио. Режем рулата на шайби и ги редим по дъното и стените на купата, колкото е възможно по-плътно.
Смесваме крема сиренето със сметаната, пудрата захар и парченцата ягоди до получаване на хомогенна смес. В около 100 мл студена вода изсипваме желатина, изчакваме около 15 минути да набъбне, след което го разтваряме на водна баня, като внимаваме да не заври.
Прибавяме го към получения крем. Изливаме 1/3 от крема в купата. Нарязваме бананите на кръгчета и ги нареждаме върху крема. Върху бананите изливаме още крем. Слагаме натрошените орехи и шамфъстък и отгоре редим бисквитите, които може да потопим в прясно мляко за няколко секунди. Бисквитите служат за дъно на тортата. Завиваме бисквитите с фолиото и поставяме купата в хладилник за 4-5 часа.
Разтваряме фолиото и обръщаме купата в тортена чиния. Отделяме фолиото и измазваме тортата с останалия крем. Нарязваме кивитата на тънки кръгчета и с тях покриваме тортата. Връщаме в хладилника, за да стегне окончателно.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.