Зелево руло с плънка от пуешка кайма

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/13597753 Зелево руло с плънка от пуешка кайма Зелево руло с плънка от пуешка кайма www.24plovdiv.bg
Зелево руло с плънка от пуешка кайма

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви една рецепта за разнообразяване на класичките сарми, която е също толкова апетитна, но много по-бърза и лесна за приготвяне”, ни пише Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

8-10 зелеви листа, на които предварително сме изрязали твърдата част, 400 г пуешка кайма, 1 к. ч. бял ориз, чубрица, червен пипер, сол, черен пипер, сушена червена чушка, олио

За соса:

1 к. ч. кисело мляко, 2 равни с. л. брашно, вода или бульон за разреждане, пушен червен пипер за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме ориза до готовност и го изцеждаме. Добавяме го към каймата заедно с подправките и стритата суха червена чушка и малко олио. Омесваме добре и по възможност оставяме да престои поне 30 мин.

Подреждаме зелевите листа върху дъска, застлана с фолио, което предварително е намаслено от горната страна, като леко ги застъпваме. Изсипваме плънката от едната страна по дължина и завиваме на руло. Прехвърляме в тава и намазваме рулото с олио и отгоре.

Наливаме малко вода в тавата, завиваме рулото с алуминиево фолио и печем за около 30-40 мин. След това махаме фолиото и към течността добавяме брашното, размито с киселото мляко в тавата. Разреждаме с вода или бульон, подправяме със сол и червен пипер и оставяме за още десетина минути, докато рулото се запече и сосът достигне необходимата гъстота. 

Поднасяме рулото на парчета заедно със соса и поръсваме с пушен червен пипер.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Целувки

Целувки

Лападени рулца с ароматен нахут

Лападени рулца с ароматен нахут

Спаначени кюфтета на фурна

Спаначени кюфтета на фурна

Пролетна каша с гъби

Пролетна каша с гъби

Омлет с коприва и лаваш

Омлет с коприва и лаваш

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Супа от червена леща с картофи

Супа от червена леща с картофи

Паниран карфиол на фурна

Паниран карфиол на фурна

Пуешки руладини със сос

Пуешки руладини със сос

Шоколадови мъфини с карамелени кестени

Шоколадови мъфини с карамелени кестени

Терин с бекон и дробчета

Терин с бекон и дробчета

Ориз с манатарки и маслини

Ориз с манатарки и маслини

Последно от

Последно от

Най-важното