Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Много оригинални банички с тиква и кестени, които могат да се предложат и в сиропиран вариант”, ни пише Румен Петров.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори
за баница
300 - 400 г тиква
300 г кестени
олио
1 - 2 щипки канела
100 - 150 г захар
200 - 300 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме върху всяка една кора настърганата тиква и предварително сварените и намачкани кестени. Поръсваме с канела и поливаме със струйка олио.
Навиваме на руло, режем на малки парчета и поставяме в намаслена тава. Затопляме още малко олио и поръсваме баницата.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. По желание може да оставим баничките хрупкави или да ги направим по-сочни, като ги сиропираме с предварително приготвен захарен сироп. За целта варим 200 - 300 мл вода със 100-150 г захар. Получения сироп оставяме да изстине и с него заливаме баничките, докато са още топли.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.