Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Предлагам ви изискана кремсупа от този изключително полезен зеленчук от семейство Кръстоцветни”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
300 г брюкселско зеле
2 картофа
150 г карфиол
1 глава лук
2 скилидки чесън
прясна мащерка
тиквени или слънчогледови семена
сол
черен и червен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Задушаваме лука и чесъна с малко вода. След като омекнат, добавяме нарязаните на парченца картофи, брюкселското зеле и карфиола, накъсан на букетчета.
Добавяме и прясната мащерка. Бъркаме 1-2 минути, след което доливаме около 600 мл гореща вода. Оставяме на слаб огън да ври около 25 минути.
Изчакваме леко да поизстине и пасираме или блендираме, като добавяме лимоновия сок, малко черен пипер и сол.
Сервираме кремсупата топла, поръсена с малко червен пипер, тиквени или слънчогледови семки (сурови или леко запечени). По желание гарнираме с разполовени зелчета и резенче лимон.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.