Екзотични цветя, ценни пощенски марки и елитни кучета показват в Пловдив

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/7771243 Екзотични цветя, ценни пощенски марки и елитни кучета показват в Пловдив Екзотични цветя, ценни пощенски марки и елитни кучета показват в Пловдив www.24plovdiv.bg
Изобилие от цветя ще видят пловдивчани и гостите на града на "Цветна есен"
Изобилие от цветя ще видят пловдивчани и гостите на града на "Цветна есен"

Много атракции и новости ще предложат есенните изложби в Международен панаир Пловдив, които стартират на 17 октомври. Любителите на градинарството, филателията и колекционерството, кинологията, автомобилизма и спорта ще видят интересни експонати, състезания и демонстрации, свързани с тяхното хоби.

Специализираната изложба „Цветна есен 2018“ се открива на 17 октомври. Участниците отново ще покажат разсади, семена, луковици за традиционни и екзотични цветя, овошки, препарати за растителна защита и торове, аксесоари за декорация.

В същия ден започва и Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2018“. На нея се демонстрират експонати на фирми от 15 държави, а за широката публика тя е интересна с модерните уреди и продукти за домашна употреба, с консултациите за профилактика и здраве.

На 19 октомври е началото на най-голямата среща на колекционерите в България – изложението „Булколекто“. На него ще бъдат представени атрактивни български филателни експонати, част от които имат изключително високи оценки на световни форуми.

В специална бронирана витрина ще стои каре от марки, за което експертите не се наемат да определят цена, тъй като е изключителна рядкост. Това е т. нар. „Обърнат фон” на марката 5 ст. „Царска поща” от 1881 г., известна като един от най-големите куриози.

Филателистите ще могат да се снабдят с нови издания в ограничени тиражи, които ще бъдат валидирани по време на „Булколекто“: „Изчезнали видове животни”, „Нестинарство“, „Бележити творци – Тинторето, Шарл Гуно, Майн Рид, Ингмар Бергман”. Посетителите ще разгледат колекции от монети, медали, ордени, плакати, снимки и други предмети с антикварна стойност.

Любителите на кучета ще имат възможност да видят елитни представители на над 30 породи, които ще участват в международните киноложки изложби и финалите за Световната киноложка купа на 20 и 21 октомври. По традиция те са съпроводени от демонстрации по аджилити, послушание и фризби-фристайл, забавни конкурси за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, дете и куче, млад хендлер.

За първи път паралелно с есенните изложби ще се проведе и култовото събитие за американски автомобили и мотоциклети „Ride'N'Roll American Heritage in Bulgaria“. То ще включва легендарни модели от 1926 г. до наши дни плюс типична американска кухня, рок концерт, игри за малки и големи с много награди, лазерно шоу и още изненади. Впечатляващото изложение ще бъде на 20 и 21 октомври.

Почитателите на спорта ще преживеят часове, наситени с адреналин, край ринга на Световното първенство по савате за мъже и жени. Надпреварата по френски бокс ще е от 18 до 20 октомври заедно с турнири по бой с пръчки.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Хоби

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Хоби

Последно от

Последно от

Най-важното