Чийзкейк с банани

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9549674 Чийзкейк с банани Чийзкейк с банани www.24plovdiv.bg
Чийзкейк с банани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Този десерт никога не омръзва. Насладете се на това сладко удоволствие”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

За бисквитения блат:

300 г какаови бисквити

100 г чисто масло

1/2 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. пудра захар

1/2 ч.ч. смлени орехови ядки

За крема:

500 г заквасена сметана

200 г сладкарска сметана

1/2 ч.ч. пудра захар

2 пакета от по 10 г желатин

2-3 банани

шоколадови пръчици и захарни сърца за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Смиламе бисквитите в блендер или ги натрошаваме на малки парчета. Изсипваме ги в купа и добавяме прясното мляко, пудрата захар, маслото и орехите. Омесваме с ръце бисквитеното тесто до хомогенизиране на продуктите.

Разстиламе го на дъно в кръгла форма с падащ борд. Оставяме го в хладилника да стегне за около 30 минути. Обелваме бананите и ги срязваме наполовина по дължина. Нареждаме ги върху бисквитения блат плътно до стените на формата.

Разбиваме сладкарската сметана с миксер до пухкав крем. Добавяме я към заквасената, в която преди това сме объркали и пудрата захар. Отново разбъркваме внимателно. Разтваряме желатина в 50 мл вода да набъбне, след което го разтопяваме на водна баня. Добавяме го към млечната смес и разбъркваме отново.

Изсипваме крема върху бисквитения блат и бананите, заглаждаме внимателно и прибираме в хладилника за 2-3 часа да стегне. Украсяваме по желание - в моя случай с шоколадови пръчици и захарни сърчица.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното