Миникиш с бейби спанак

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9565882 Миникиш с бейби спанак Миникиш с бейби спанак www.24plovdiv.bg
Миникиш с бейби спанак

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Поредното ми вкусно предложение е за мини пълнозърнест киш със солена плънка от бейби спанак и сирене”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

За блата: 280 г пълнозърнесто брашно от лимец, 140 г краве масло, 50 мл прясно мляко, 1 яйце, 1/2 ч.л. сол

За плънката: 1 кг пресен бейби спанак, 3 яйца, 150 г сирене, 150 мл прясно мляко, 1 глава кромид лук, черен пипер и сол на вкус, кашкавал за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Добавяме към брашното за блата солта и маслото. Намачкваме го с вилица и след това с ръка, докато стане на трохи. Прибавяме яйцето и прясното мляко. Замесваме гладко тесто.

Оформяме го на топка, покриваме го със стречфолио и оставяме в хладилник за 30 мин. Ситно нарязания лук за плънката задушаваме за 10 минути на котлона.

Прибавяме спанака и подправките. Когато сместа се сгъсти, я отстраняваме от котлона и след като изстине, добавяме яйцата, сиренето и млякото. Разбъркваме ги добре.

Разточваме тестото на един голям или няколко малки кръга според формичките за печене и го разстиламе по дъното и стените. Предварително ги запичаме в загрята на 180 градуса фурна. Изсипваме в тях сместа, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20-30 минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното