Пълнени чушки с кълцано телешко

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9572098 Пълнени чушки с кълцано телешко Пълнени чушки с кълцано телешко www.24plovdiv.bg
Пълнени чушки с кълцано телешко

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Анелия Терзиева ни предлага рецепта за пълнени чушки, в които вместо кайма има кълцано телешко месо.

ПРОДУКТИ 

8 червени чушки

телешко месо

1/2 стрък праз

1 морков

1 глава червен лук

2/3 ч.ч. ориз

сол, джоджен,

черен и червен

пипер на вкус

1 ч.л. брашно

1 ч.л. брашно

от манатарки

1 к.ч. кисело мляко

олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме зеленчуците на ситно, а месото на малки кубчета. В дълбок тиган запържваме с олио първоначално само зеленчуците, докато се задушат.

Прибавяме телешкото. Задушаваме и него. Добавяме ориза и подправките. Запържваме, докато оризът стане прозрачен, и добавяме малко вода. Оставяме на котлона, докато течността се абсорбира.

Пълним чушките и ги поставяме в дълбока тавичка за печене. Наливаме малко вода. Печем до готовност. След като се уверим, че плънката на чушките е напълно сготвена, правим соса, като смесваме брашното и стритите манатарки с малко сол, черен пипер, киселото мляко, разредено с 1 к.ч. вода. Добавяме ги в тавата.

Връщаме за още 4-5 мин. Когато сосът се сгъсти, изваждаме тавата от фурната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното