Винен кебап с дивечово месо

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9575630 Винен кебап с дивечово месо Винен кебап с дивечово месо www.24plovdiv.bg
Винен кебап с дивечово месо

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Виненият кебап се приготвя с червено вино, което освен като еликсир за пиене се използва и за готвене. Той може да се приготви с различни по вид меса, но днешното ми предложение е с дивеч – в случая сърна”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

Около 700 г месо от сърна, 1 глава кромид лук, 1 купичка доматена салца, 4-5 с.л. олио, 2 дафинови листа, десетина зърна черен пипер, 4-5 скилидки чесън, 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. захар, сол на вкус, 1-2 с.л. брашно, 1 к.ч. червено вино, 1 к.ч. вода

За гарнитура:

сварен или запечен

на фурна бял ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме месото на малки парчета и заедно с олиото го слагаме в тенджера. Задушаваме го. Прибавяме нарязания на дребно лук. Осоляваме на вкус. Като позадушим месото, добавяме доматите, дафиновия лист, червения, черния пипер и нарязания чесън.

Наливаме виното и поставяме ястието да къкри на умерен огън, докато месото омекне, като на няколко пъти го разбъркваме. При необходимост доливаме още вода. Сгъстяваме кебапа с брашното, разтворено отново във вода.

Приготвяме ориза чрез варене, задушаване или на фурна. Лично аз го пека, като му слагам сол, олио и парченце масло. Сервираме кебапа с оризова гарнитура и поръсен с нарязан магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното