Плодово руло с течен шоколад

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9588183 Плодово руло с течен шоколад Плодово руло с течен шоколад www.24plovdiv.bg
Плодово руло с течен шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Новото ми предложение е за много приятен и бърз десерт с ягоди, киви и течен шоколад. Чудесен е за първата седмица от Великия пост (8-14 март 2021 г.), когато се консумират млечни продукти и яйца”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

3 яйца

1/2 ч.ч. захар

2 ванилии

1/2 ч.ч. брашно

250 г течен шоколад

ягоди, киви, сметана и филирани бадеми

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме с миксер белтъците на сняг, като постепенно прибавяме захарта. Добавяме ванилиите и жълтъците, като вече бъркаме с дървена лъжица.

Сипваме брашното. Разбъркваме внимателно от долу - на горе до получаването на хомогенна смес. На дъното на тава слагаме хартия за печене, изсипваме сместа и я заравняваме.

Печем на 180 градуса в загрята фурна до леко златисто оцветяване. Обръщаме платката върху навлажнена кърпа, отстраняваме хартията и навиваме на руло. Оставяме го така 20-30 минути.

Развиваме платката и слагаме плънката, като редуваме ред шоколад, ред ситно нарязани ягоди и киви. Поръсваме с филирани бадеми. Навиваме рулото и го намазваме с подсладената сметана. Поръсваме с филирани бадеми и гарнираме с ягоди.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното