Сладки с шамфъстък и шоколад

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9596836 Сладки с шамфъстък и шоколад Сладки с шамфъстък и шоколад www.24plovdiv.bg
Сладки с шамфъстък и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Кокосовото брашно не съдържа глутен, има ниско съдържание на въглехидрати, богато е на фибри и протеини. Смляно от изсушени и обезмаслени кокосови орехи, то е идеална добавка към менюто на тези, които следват нисковъглехидратен режим на хранене”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

1 яйце, 100 г масло, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. кокосово брашно + още малко за овалване, 1/2 ч.л. бакпулвер, 2/3 ч.ч. захар, щипка сол, ванилия, 50 г кулинарен шоколад, 2 с.л. масло, 1 шепа суров белен шамфъстък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме маслото, което е на стайна температура, на кубчета и го смесваме с всички продукти за тестото в голяма купа, като бакпулвера предварително сме добавили към бялото брашно.

Омесваме с ръка меко тесто и го оставяме в хладилника да почине за около 30 мин. Оформяме топчета които овалваме в кокосово брашно. Натискаме с пръст в средата на всяко, за да се получи кладенче.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-13 минути. Внимаваме, защото времето може да варира в зависимост от големината на топчетата.

Разтопяваме шоколада. След като изстинат сладките, пълним всяко кладенче с него и слагаме по 1 шамфъстък. Съхраняваме ги в кутия с капак. Колкото повече стоят, по-вкусни стават.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното