Соленки с оризово брашно

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9600857 Соленки с оризово брашно Соленки с оризово брашно www.24plovdiv.bg
Соленки с оризово брашно

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Виолета Василева ни предлага интересна рецепта за кръгли соленки, приготвени с извара и оризово брашно.

ПРОДУКТИ 

1 яйце, 60 г масло, 130 г извара, 4 с.л. кисело мляко, 1/2 пакет бакпулвер, щипка сол, ако изварата е безсолна, 1 ч.ч. бяло пшенично брашно, 1/2 ч.ч. оризово брашно, семена за поръсване - сусам, мак или други

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Отделяме в купа белтъка на яйцето. Жълтъка поставяме в друг съд. Към него прибавяме 3-4 капки олио. Оставяме го за накрая, за да намажем соленкните.

Добавяме към белтъка разтопеното масло, киселото мляко, изварата, солта, ако е необходима, и двата вида пресято брашно заедно с бакпулвера. Омесваме тесто, което прибираме в хладилник за около 30 мин.

Разточваме го върху набрашнена повърхност. С кръгла формичка изрязваме соленките. Поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене, на малки разстояния една от друга.

Намазваме ги с жълтъка и ги поръсваме със семена по избор. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златист загар - около 10-15 минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното