Кокосово-шоколадов тарт

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9616834 Кокосово-шоколадов тарт Кокосово-шоколадов тарт www.24plovdiv.bg
Кокосово-шоколадов тарт

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви рецепта за лесен кокосово-шоколадов тарт без животински продукти, подходящ за течащия в момента Великденски пост”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

За форма с

диаметър 24 см:

За бадемовата основа:

200 г сурови бадеми, 40 г какао, 60 г кокосово масло, щипка сол, мед на вкус

За шоколадовия мус:

400 мл пълномаслено кокосово мляко, 200 г черен шоколад (85% какао), 2 с.л. мляно кафе арабика, подсладител на вкус

За декорация: ягоди, кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Смиламе в блендер бадемите на брашно и го смесваме с какаото и солта. Добавяме разтопеното кокосово масло и меда. Разбъркваме с лъжица до получаване на меко тесто.

Разстиламе го равномерно по дъното на формата за тарт, като по желание може да оформим и борд. Печем в затоплена фурна на 180 градуса 12-15 минути.

Загряваме кокосовото мляко и малко преди да кипне, го отместваме от котлона. Добавяме натрошения шоколад и подсладителя. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес, като постепенно добавяме и кафето.

Изсипваме върху изстиналата основа на тарта и заравняваме с шпатула. Набождаме нарязаните на половинки ягоди и поръсваме с кокосовите стърготини. Оставяме в хладилник да стегне за една нощ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното