Торта с малини

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9632079 Торта с малини Торта с малини www.24plovdiv.bg
Торта с малини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Виолета Василева ни предлга интересна рецепта за торта, приготвена с малини.

ПРОДУКТИ 

За блата:

4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ванилия, 1 ч.ч. прясно мляко - може да се замени с топла вода, плодово мляко или натурален сок, 2 и 1/2 ч.ч. брашно, 1/3 ч.ч. олио, 1 пакет бакпулвер

За крема:

3 яйца, 1 ч.ч. захар, 500 мл прясно мляко, 4-5 с.л. брашно, ванилия, 500 г сладкарска извара, 2 пакета желатин, малини

За украса:

шокофъстък, лешници, какао и кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбъркваме в купа яйцата със захарта за блата до побеляване. Добавяме олиото, прясното мляко и ванилията. Сипваме пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Изсипваме я във форма с падащо дъно, покрита с хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Изчакваме блатът да изстине и внимателно го разрязваме наполовина.

Затопляме прясното мляко за крема с ванилията. В купичка разбиваме яйцата със захарта и брашното. Изсипваме ги при млякото с непрекъснато бъркане. Не преставаме, докато кремът не се сгъсти. Охлаждаме го и добавяме сладкарската извара и малко какао. Желатина разтваряме в 100 мл вода. Изчакваме да набъбне и го слагаме в микровълновата за 10 секунди. Изсипваме го към крема и разбъркваме бързо.

Сглобяваме тортата, като поставяме единия блат в ринг, под който има голяма чиния или поднос. По желание го сиропираме с прясно мляко или сок. Разпределяме крема на две равни части. Върху първия блат разстиламе част от него, а отгоре с леко притискане поставяме малините. Слагаме втория блат, с който действаме по същия начин.

Прибираме тортата в хладилник за поне два часа. Украсяваме по желание с какао, шокофъстък, филирани лешници или кокосови стърготини.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното