Пролетна супа с пушена сьомга

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9640368 Пролетна супа с пушена сьомга Пролетна супа с пушена сьомга www.24plovdiv.bg
Пролетна супа с пушена сьомга

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“На 25 март празнуваме Благовещение. Тогава е позволено да се сервира риба, въпреки че денят е по време на Великденския пост. Предлагам ви една по-различна рибена супа, подходяща за празника”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

200-300 г изрезки от пушена сьомга (по желание добавяме и глави или опашки от пъстърва), 1-2 картофа, 1 глава лук, 2 моркова, 2-3 ч.ч. зеленчуков бульон, 1 ч.ч. бяло вино, 1 лимон или лайм, 2-3 с.л. зехтин, 1 ч.л. брашно, девесил, риган, черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Задушаваме едро нарязаните лук и моркови в зехтина с малко вода. Добавяме картофите, които също сме нарязали на едро. Подправяме на вкус с девесила, ригана и черния пипер.

Запичаме брашното на сух тиган и го смесваме с топлия бульон и нарязания на резени лимон. Прецеждаме ги, добавяме виното и кипваме.

Смесваме всичко с една трета от рибата, осоляваме и варим супата до готовност. Ако е нужно, доливаме още бульон. По желание включваме глави и опашки от сьомга или пъстърва, като след сваряването им ги изваждаме, обезкостяваме и връщаме месото в супата. Ако не спазваме строгия пост, може да я застроим с 2 с.л. течна готварска сметана. Сервираме супата, като разпределим останалата риба на порции.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното