Печена скумрия с моркови

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9643333 Печена скумрия с моркови Печена скумрия с моркови www.24plovdiv.bg
Печена скумрия с моркови

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ако обичате скумрия, е много важно да знаете как да я приготвите, а по тази рецепта става изключително вкусна. Подходяща е за Благовещение - 25 март, и за Цветница, която тази година ще празнуваме на 25 април”, пише ни

Марияна Бончева

ПРОДУКТИ 

500 г скумрия

2 броя лайм

1 стрък праз лук

олио

магданоз

черен пипер и

сол на вкус

моркови за гарнитура

зърна нар за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Оставяме скумрията леко да се отпусне, ако е замразена, за да не стане на каша. Режем главата, почистваме вътрешностите и разделяме рибата на две половини.

Поръсваме ги със сол и черен пипер. Слагаме скумрията в намазана с олио тава. Нарязваме морковите по дължина, подправяме на вкус и ги подреждаме около рибата.

Добавяме резени лайм, поръсваме всичко с олио и печем в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Ако се запече твърде бързо, покриваме с алуминиево фолио.

Поднасяме скумрията топла върху морковите и лайма. Поръсваме я със скълцан магданоз, кръгчета праз и зърна нар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното