Сарми с лапад и ориз

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9647053 Сарми с лапад и ориз Сарми с лапад и ориз www.24plovdiv.bg
Сарми с лапад и ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Лападът вече се разлисти, а ние сме в периода на великденските пости... Искаме по-различна рецепта за постно и засищащо ястие. Тогава пълним една купа с този витаминозен зеленчук и запретваме ръкави”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

20 големи листа от лапад, 1 непълна ч.ч. ориз, 3 ч.ч. вода, 2 глави кромид лук, 4-5 стръка зелен лук, 4-5 стръка пресен чесън, 2 моркова, 1 к.ч. нарязани чушки, сол, чубрица, джоджен, 1 ч.л. червен пипер, малко черен пипер, 4-5 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Запържваме в мазнината нарязания на дребно лук, чесън, чушки и моркови. Осоляваме на вкус. Добавяме ориза и продължаваме пърженето, докато стане прозрачен. Слагаме червения пипер, разбъркваме добре и наливаме водата.

Варим, докато течността напълно се поеме. Овкусяваме с останалите подправки и оставяме плънката малко да се охлади и да се стегне. Почистваме лападовите листа от дебелата жилка, която минава през средата им, и ги попарваме с вряла вода за секунди.

Поставяме двете половини на всяко листо на кръст, в средата слагаме 1 с.л. от плънката и завиваме сарми, които редим в намазана с олио тава.

Наливаме около тях малко вода и печем ястието до готовност във фурна, загрята на 220 градуса. Хапваме ги както топли, така и студени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното