Лучник с маково семе

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9668243 Лучник с маково семе Лучник с маково семе www.24plovdiv.bg
Лучник с маково семе

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам рецепта за бърз постен лучник с готови кори, орехи и семена. Зеления лук в плънката не го задушавам предварително в мазнина, а го смесвам с оризово брашно, за да попие излишната влага”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

За 2 дълги рула:

2 кори за баница, 3 връзки зелен лук, 3 с.л. олио за плънката + още за намазване на тавата и поръсване, оризово брашно, колкото да поеме влагата, сол на вкус

50 г орехи, микс от семена - слънчогледово, сусамово, ленено, маково семе за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме предварително почистения зелен лук на ситно. Прибавяме 3 с.л. олио, солта, оризовото брашно, едро натрошените орехи и микса от семена.

Вземаме 1 лист от корите и го сгъваме на две. Отгоре равномерно разпределяме от плънката и завиваме на руло. По същия начин процедираме с другата кора до привършването на плънката.

Редим рулата в намазнена тава. Отгоре ги поръсваме с олио и маково семе. Печем в загрята фурна на 200 градуса до приятно покафеняване.

Поднасяме лучника, докато е още топъл, като по желание го украсяваме с физалис или чери домати.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното