Постни мъфини с моркови и чия

https://www.24plovdiv.bg/spravochnik/article/9678308 Постни мъфини с моркови и чия Постни мъфини с моркови и чия www.24plovdiv.bg
Постни мъфини с моркови и чия

С екзотичен привкус, защото са подправени с куркума и джинджифил

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

"Приготвят се много бързо и имат екзотичен привкус заради наличието на цейлонска канела, куркума и джинджифил в тях. Не на последно място ще уточня, че спадат към здравословните храни", пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. кафява захар

3 с.л. мед

1 к.ч. олио

1 ч.ч. вода

2 с.л. оцет

1 ч.л. сода

2 моркова

1 с.л. чия

2 ванилии

по 1 щипка цейлонска канела, куркума и джинджифил

1 ч.ч. ябълково брашно

1 ч.ч. пшенично брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме захарта с водата, олиото, меда и оцета. Добавяме двата вида брашно, което предварително сме смесили със содата, ванилиите, канелата, куркумата, джинджифила и чията .

Вземаме хартиени формички и ги поставяме в тавичка, в която има гнезда за мъфини.

Пълним ги със сместа, като внимаваме тя да заеме около 2/3 от вместимостта им.

Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 45 минути. Тяхната готовност проверяваме, след като ги боцнем с клечка за зъби, а по нея не лепне тесто.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Гергьовденска торта "Овца"

Гергьовденска торта "Овца"

Пролетна агнешка чорба

Пролетна агнешка чорба

Гянджинска довга

Гянджинска довга

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Козунакът е създаден във Франция преди 4 века, но сладък хляб правят още в Древен Египет

Лора и Стоян от "Бон Апети"

Стоян и Лора от "Бон Апети": Използвайте жива мая за замесването на козунак

Двуцветен козунак

Двуцветен козунак

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Kaufland България стартира продажбата на български козунак под марката „Брей!“

Таратор от лапад

Таратор от лапад

Баница с лапад

Баница с лапад

Супа с филе от пангасиус

Супа с филе от пангасиус

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Последно от

Последно от

Най-важното