Свежи плодове и зеленчуци за свежи ученици

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/12704657 Свежи плодове и зеленчуци за свежи ученици Свежи плодове и зеленчуци за свежи ученици www.24plovdiv.bg
Източник - Envato
Източник - Envato

Гого е на осем и тази година е втори клас. Вълнението за училището май е още по-голямо, отколкото миналогодишното. Вече две седмици ходи в клас, а всяка вечер, след като е приключил с домашните, със съучениците му си говорят какво ще правят на следващия ден в различните часове и, разбира се, любимото голямо междучасие.

Майката на Гого обаче се сблъсква с малък проблем. Малчуганът категорично отказва да хапва плодове и зеленчуци. За него съществуват само сладкиши и солени деликатеси и нищо друго. Това със сигурност е проблем,  който доста родители  срещат. Майката на този второкласник обаче успява да намери креативен начин да убеди своя малчуган да заобича свежите плодове и зеленчуци.

А как така?

Оказва се, че Гого, макар и малък, е силно запленен от волейбола като спорт. А за късмет на майка му, звездите от националния ни отбор са фенове именно на свежите и качествени плодове и зеленчуци. Не кои да е - на тези в Lidl. И дори споделят за това в рекламна кампания на веригата. Майката веднага намира  начин да заведе сина си на тяхна тренировка и го потапя в магията на този толкова интересен и отборен спорт. Разбира се, детето навързва рекламата и реалната емоция от мача, разбирайки колко е важно да се храниш добре, за да играеш добре.

От там нататък всичко е история. Гого започва да чака с нетърпение зеленчуците и никога не връща плодовете, които получава за десерт. А и как иначе, щом вече знае, че когато хапва питателна и качуествена храна, ще порасне силен и ще има възможността да се присъедини към своите любими волейболни звезди.

А откъде такова разнообразие в чинията му всеки ден? Е, майката на Гого, минава редовно през Lidl, където ежедневно може да открие разнообразие от над 120 вида свежи плодове и зеленчуци. И не само това. Всички те са проверени за над 700 вида остатъци от пестициди в сертифицирани европейски лаборатории. Какво по-хубаво от това, да знае, че предлага качествена храна на детето си?!

А как да е сигурна, че всичко е и толкова свежо? 95% от стоката се доставя по магазините на веригата през нощта и рано сутрин се зарежда по всички рафтовете за максимална свежест. Преди всяко зареждане продуктите преминават през качествен контрол от служителите на Lidl, a мениджър свежест ежедневно контролира в складовата база и магазинната мрежа качеството и правилното им съхранение.

Свежи и вкусни плодове и зеленчуци в Lidl -  за това свидетелстват и волейболистите от националния отбор на България, които са им истински фенове. А малкият Гого знае, че щом хапва свежи плодове и зеленчуци, може някой ден да стане част от любимите си волейболни звезди и техния отбор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Сила за живот

Случаят е много рядък, тъй като момчето е живяло така близо две седмици.  Снимки: УМБАЛ Бургас

Дете глътна зъба си, разви инфекция и за малко да се задуши. Лекари в Бургас го спасиха

Първото хранене за деня е най-важното и е добре да включва яйца и пълнозърнест хляб.

Яйцата подобряват работата на мозъка

Стресът от локадуните е състарил мозъците на тийнейджърите поне с 3 години

Стресът от локдауните е състарил мозъците на тийнейджърите поне с 3 години

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Мания за младост, или защо 50 са новите 30

СНИМКА: Pixabay

Как да се справим с есенния косопад

Румен Радев
Снимка: Архив

Радев ще обяви утре във Велико Търново началото на "Българската Коледа"

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Сила за живот

Човек се нуждае от по-малко от 2 литра вода дневно

Човек се нуждае от по-малко от 2 литра вода дневно

За някои от столетниците трудолюбието също е фактор за дълголетие.

Къде живеят столетниците в България и каква е тайната им за дълъг живот?

Рязката смяна на студа навън с топлия и сух въздух на закрито се отразява на лицето.
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Кожата през зимата - овлажнявай и я пази от вятъра

Сокът от цвекло помага при липсата на желязо. СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Сок от цвекло - чудо срещу недостига на желязо

Динята също е известна като “естествена виагра”.
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Кои храни повишават сексуалното желание

Корените се увреждат и дори унищожават от продължително стягане на плитки. СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Кои вредни навици увреждат косата

Последно от

Последно от

Най-важното