Местят клиниката по нервни болести на УМБАЛ "Св. Георги" в Хирургиите

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/7768097 Местят клиниката по нервни болести на УМБАЛ "Св. Георги" в Хирургиите Местят клиниката по нервни болести на УМБАЛ "Св. Георги" в Хирургиите www.24plovdiv.bg
Клиниката по нервни болести се мести от май в Хирургиите
Клиниката по нервни болести се мести от май в Хирургиите

От 1 май клиниката по нервни болести на университетската болница "Св. Георги", която в момента е на бул. "Васил Априлов", се мести в Хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе". Там ще заеме четвъртия и петия етаж, съобщиха от здравното заведение. Помещенията са с ново обзавеждане и апаратура. Стаите на пациентите са със самостоятелни санитарни възли.

На 4-ия етаж ще бъде отделение за лечение на остри инсулти, което включва интензивен сектор с 5 болнични легла и стационар с 8 легла. Следващият етаж е зает от отделението по обща неврология с 12 болнични стаи, всяка с по 2 легла.

За да се извърши максимално бързо преместването, в периода 25 – 30 април т.г. клиниката няма да приема пациенти.

Освен подобрените битови условия за болните и персонала, предстои и стартирането на Високотехнологичeн мозъчносъдов център, в който усилията си ще обединят невролози, неврорадиолози, неврохирурзи, анестезиолози и др. специалисти, обясни проф. д-р Пенка Атанасова, началник на клиниката по нервни болести на УМБАЛ "Свети Георги".

Тя подчерта, че центърът за лечение на инсулти ще бъде единствен не само за Пловдив, но и за целия Южен Централен район. В момента подобни действащи центрове има в София и Варна. С пребазирането на клиниката по нервни болести се създават условия за провеждане на съвременното специфично лечение на пациентите с исхемичен инсулт с интравенозна тромболиза.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Управителят на Онкоцентъра доц. Тихомир Дерменджиев.

5 дни безплатни прегледи насрочи пловдивският Онкодиспансер - виж датите

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното