ДКЦ 6 в Пловдив се мести в Първа градска до месец

https://www.24plovdiv.bg/zdrave/article/7771702 ДКЦ 6 в Пловдив се мести в Първа градска до месец ДКЦ 6 в Пловдив се мести в Първа градска до месец www.24plovdiv.bg
Първият и вторият етаж на Първа градска болница се ремонтират, за да се премести там бившето ДКЦ 6
Първият и вторият етаж на Първа градска болница се ремонтират, за да се премести там бившето ДКЦ 6 СНИМКА: Анелия Перчева

Бившето ДКЦ 6 в Пловдив, което вече е преименувано в медицински център, ще се нанесе до месец в МБАЛ "Св. Мина", известна като Първа градска болница. Преместването е по решение на общинския съвет, взето още м.г. Освободената сграда до хотел "Лайпциг" ще бъде съборена и на нейно място ще се строи многоетажен паркинг. В момента тече ударен ремонт на първия и втория етаж в "Св. Мина", където ще се настанят 22 доктори, медсестри и служители на медицинския център. За тях са отделени 15 кабинета.

"Половината от заложените строителни дейности вече са изпълнени", заяви управителят на центъра д-р Николай Забунов. Според него преместването ще е съпроводени с финансови сътресения, тъй като ще е необходимо време пациентите да се информират за новата локация на бившето ДКЦ 6. Годишно през него преминават около 25 000 души, предимно от центъра на Пловдив.

"От друга страна за лекарите ни ще е по-добре в "Св. Мина", тъй като в този район няма наблизо други здравни заведения. Досега трябваше да се справяме с конкуренцията на две поликлиники", призна д-р Забунов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Болници

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Болници

Последно от

Последно от

Най-важното